Organisatie- en Procesontwikkeling


Allereerst twee willekeurige uitspraken over organisaties in het algemeen, gevonden op het internet.

Larry E. Greiner veronderstelt: “That organisations go through five stages of growth and need appropriate strategies and structures to cope.” De groeicurve van Greiner is befaamd. Iedere nieuwe fase in de groei c.q. de ontwikkeling van een organisatie wordt voorafgegaan door een ‘crisis’. Ben je hierop niet voorbereid, dan word je vervolgens vaak ook echt geconfronteerd met een CRISIS.

Het succes van uw organisatie is afhankelijk van inzet, motivatie en talenten van uw medewerkers. Als medewerkers goede prestaties kunnen leveren, zijn uw klanten tevreden en willen zij eerder zaken met u doen.

Dan nu tijd hieraan onze uitspraken te koppelen.

De ondergang van organisaties is vaak te wijten aan "niet optimaal" managent. Grote valkuilen zijn: zelfverheerlijking, arrogantie, lichtzinnigheid en focus op behoud en beheer. Meer inzcht in de (veranderende) markt (klantvraag), kritisch kijken naar de interne processen, benutten mogelijkheden en potentie van uw eigen mensen zijn slechts enkele kansen uw organisatie te verbeteren. Denkt u dat uw organisatie toe is aan een kritische blik? Wij helpen u graag.